Meststoffen & Zaaizaden

Voor een goede gewasgroei is het nodig dat er voldoende voedingstoffen in de bodem beschikbaar zijn. Door opname van voedingstoffen door het gewas wordt de voorraad in de bodem lager en die moet passend worden aangevuld. Dit kan met dierlijke mest en/of met kunstmest. Wanneer er geen voedingstoffen worden aangevoerd neemt de opbrengst van het gewas af of gaan gewassen gebrekverschijnselen vertonen en in extreme gevallen mislukt de oogst. Kunstmest kan bijdragen aan het op peil houden van belangrijke mineralen in de bodem.
Wij beschikken over een breed assortiment kunstmeststoffen. Naast het belang van een goede stikstof en fosfaat voorziening is ook de zuurtegraad van de bodem van zeer groot belang is. Door uw bodem te laten bemonsteren bij erkende laboratoria kunt u de meeste efficiënte kalk- en kunstmestgift realiseren. Voor hobbymatig gehouden kleinvee en paarden adviseren wij Perlka als ideale weidebemesting.

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 16

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
 1. Kunstmest N23 Gras - meststof voor grasland en gazon 20kg

  Kunstmest N23 Gras - meststof voor grasland en gazon 20kg

  € 17,96

  -Snellere groei van uw gras
  -diepe groene kleur van uw gras
  -Allround stikstof meststof
  -Bijna het hele jaar toe te passen

  De enkelvoudige meststof “N23-meststof voor grasland en gazon” is een universele stikstofmeststof. Waar de particuliere gebruiker voorheen Kalkammonsalpeter (KAS) strooide, kan vandaag N23 gestrooid worden.

  Net als alle andere tuinplanten heeft ook het gras voldoende meststoffen nodig om te kunnen groeien. Als u zich bedenkt hoeveel gras u jaarlijks na het maaien afvoert, dan kunt u zich ook wel voorstellen hoe hard dit nodig is om uitputting van de bodem te voorkomen. Het gras heeft daarom voeding nodig om te kunnen groeien, waarvan stikstof de belangrijkste is. N23 Gras is de aangewezen meststof om het gazon te onderhouden.
  Een gazon of weide heeft veel stikstof nodig
  In een jaar wordt een gazon zo’n 30 keer gemaaid, waarna het gras telkens weer opnieuw moet gaan groeien. Hiervoor heeft het gras voedingsstoffen nodig, deze worden onttrokken aan de bodem. Daarom moet de bodem gevoed worden, ofwel aangevuld worden met voeding om het gazon te laten groeien. Dit betekent bemesten met bijvoorbeeld N23 Gras.
  Bemesten met N23 Gras
  Het gras moet in het groeiseizoen (april tot september) regelmatig bemest worden. In die periode moet je minimaal drie keer je gazon bemesten door mest te strooien. Uitzaaiadvies: 40 tot 80 gram / m2 per jaar.

  -De eerste strooibeurt is nodig in maart/april. De temperatuur gaat dan weer omhoog waardoor het gras weer wil gaan groeien. 
  -Het tweede voedingsmoment vindt plaats van in juni/juli. Het gazon komt dan de zomer door. Met een N23 Gras meststof in combinatie met vocht, sproeien of met een regenbui herstelt het gazon zich snel. 
  -Het derde en laatste voedingsmoment is in september/oktober. Hiermee gaat het gazon sterk het najaar in. Een goede gezonde grasmat voorkomt mosvorming, die veelal in het najaar de kop op steekt.

  Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk. Herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen en krijg mosvorming minder kans.

  Analyse
  Stikstof totaal N 23,00%
  Nitraatstikstof NO3-N 7,50%
  Ammoniumstikstof NH4-N 15,50%
  Zwaveltrioxide SO3 25,00%
  Calciumoxide CaO 11,00%
  Magnesiumoxide MgO 3,00%

  Download hier de brochure van Triferto over N23 grasmeststof

  Meer Informatie
 2. Koemestkorrels 25kg (Culterra natuurmest)

  Koemestkorrels 25kg (Culterra natuurmest)

  € 20,95

  Culterra Natuurmestkorrel 25KG Culterra organische Mestkorrels , in de volksmond beter bekend als Koemestkorrels, zijn uitermate geschikt voor gazon, siertuin, border, bol- en knolgewassen, moestuin, rozen, potplanten & fruitbomen. Deze natuurmest verbetert de bodemstructuur en vochtvasthoudend vermogen door het hoge organisch stofgehalte, geeft een vruchtbaar bodemleven en geeft een natuurlijke verrijking aan de bodem om de grond aanhoudend in evenwicht te houden. De Culterra koemestkorrel heeft een gunstige NPK (N=Stikstof, P=Fosfaat en K=Kalium) waarde van 3-3-3. Inhoud: 25KG Samenstelling: -Koemest -Kippenmest -Organische mest Meer Informatie
 3. NPK 12-10-18 Mengmeststof (chloorarm) 20kg

  NPK 12-10-18 Mengmeststof (chloorarm) 20kg

  € 20,95

  Bent u op zoek naar een meststof die u voor uw gehele buitenterrein kunt gebruiken? Dan zit u goed met de universele meststof 12-10-18. Deze meststof zorgt ervoor dat uw gazon, borders en óók de moestuin de benodigde voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en rijk te bloeien.

  NPK Werking
  In de universele meststof NPK 12-10-18 zit stikstof (N), fosfaat (P) en kalium (K). Het zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor planten. Stikstof is nodig voor de groene delen van de plant, fosfaat voor sterke wortels en kalium voor stevigheid, weerstand, bloei en vruchtvorming. Op elke meststofverpakking staan deze letters met daarachter het percentage van de voedingstof.

  Universeel toepasbaar, dat is makkelijk
  De ene plant heeft meer behoefte aan een bepaalde voedingstof dan de andere. Daarom is het makkelijk een universele meststof toe te passen. NPK 12-10-18 is zo’n een universele meststof die voor de meeste planten toepasbaar is. Denk hierbij aan gazon, siertuin of border.

  Stikstof en zwavel
  De tuinmest bevat voedingstoffen die ervoor zorgen dat het gazon en/of tuinplanten gezond en mooi blijven. Een deel van de stikstof in NPK 12-10-18 werkt direct, een ander deel komt over een langere periode beschikbaar voor de plant. Door de toevoeging van zwavel krijgt het plantje een betere startontwikkeling en ontstaat er een betere stikstofwerking.

  Fosfaat en kalium
  In de bodem is veel fosfaat aanwezig, deze fosfaat is niet oplosbaar in het bodemvocht waardoor de plantwortel het niet kan opnemen. Het fosfaat in NPK 12-10-18 is wél direct beschikbaar voor de plant en zorgt daarmee voor een goede startgroei van jonge planten in het voorjaar. Kalium zorgt aansluitend stevige planten die lang bloeien. Doordat Kalium ook de vochthuishouding in de plant reguleert, worden hiermee ook voedingstoffen naar alle delen van de plant getransporteerd. Een gezonde stevige plant is het resultaat.

  Gebruiksaanwijzing
  Geef uw gazon, border en moestuin in het voorjaar de eerste voeding. Om voor een blijvende goede groei te zorgen raden wij u aan de bemesting enkele keren te herhalen. Gelijkmatig verstrooien over gazon, border en moestuin. Bij gebruik in border en moestuin de meststof licht inharken. Bij langdurige droogte, na het strooien sproeien.

  Tags: Siertuin moestuin gazon recreatieweide

  Analyse
  Stikstof totaal          N 12,00%
  Nitraatstikstof           NO3-N 2,50%
  Ammoniumstikstof            NH4-N 9,50%
  Fosfaat (Fosforpentoxide) P2O5 10,00%
  Kaliumoxide              K2O 18,00%
  Magnesiumoxide     MgO 2,00%
  Zwaveltrioxide       SO3 32,00%
  Zwavel                 S 13,00%

   

  Meer Informatie
 4. NPK 15-15-15 Mengmeststof (Chloorhoudend) 25kg

  NPK 15-15-15 Mengmeststof (Chloorhoudend) 25kg

  € 20,75

  15-15-15 Mengmest is geschikt voor grasland voor runderen, schapen en paardenweide.

  Eigenschappen: NPK 15+15+15 is een universele meststof die voor alle (tuin)gewassen van toepassing kan zijn. Bevat stikstof voor de snelle groei, fosfaat voor de bloei en kalium voor de sterkte van de planten. Voor de meer specialistische teelten is een meststof met een uitgebreider pakket aan voedingselementen aan te bevelen.
  Dosering gazon: 3 à 4 kg per 100 m2 strooien in voorjaar, daarna enkele malen herhalen met 2 à 3 kg per 100 m2.
  Dosering Bloemen en Planten: 5 à 10 kg per 100 m2 uit te strooien voor het zaaien of planten
  Dosering groenten en aardappelen: 6 à 10 kg per 100m2 uit te strooien voor het planten, zaaien of poten. Voor de moestuin is in algemene zin NPK 12-10-18 beter geschikt.

  Gebruiksadvies: Gelijkmatig verdelen, natspuiten na het strooien bevordert de opname. Strooi gerust bij regenachtig weer, echter niet op een dauwvochtig gewas

  Meer Informatie
 5. Seferto-Horse 25Kg

  Seferto-Horse 25Kg

  € 21,20

  Bemesten en bekalken is van essentieel belang om uw paardenweide in goede conditie te houden. Seferto-Horse is een korrelmeststof die de nodige voedingstoffen voor de paardenweide bevat om het gras goed te laten groeien. Deze speciaal-meststof  levert ook sporenelementen die worden opgenomen door het paard en een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid.

  Graslandbemesting voor gezond ruwvoer
  Voor de groei van gras zijn met name stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) essentieel. Zonder deze voedingsstoffen groeit het gras onvoldoende en ontstaat er een open zode. Daarnaast daalt de graskwaliteit (voederwaarde) en de grasopbrengst als de weide te weinig of niet bemest wordt. Seferto-Horse bevat een uitgebalanceerde NPK (10-6-8) verhouding die aansluit bij de behoefte van de paardenweide.

  Spoorelementen
  Om goed te functioneren heeft een paard sporenelementen en mineralen nodig zoals selenium, of magnesium. Spoorelementen uit het gras zijn beter opneembaar voor paarden dan via krachtvoer. Om deze reden wordt er aan Seferto-Horse bijvoorbeeld Selenium toegevoegd. Een selenium tekort komt tegenwoordig steeds vaker voor in het ruwvoer, terwijl selenium een belangrijk spoorelement voor een paard is.  Een te kort aan selenium kan leiden tot verminderde weerstand, verminderde groei, stijfheid of lusteloosheid. Daarnaast heeft selenium een positief effect op de vruchtbaarheid.

  Bemestingsadvies
  Bemesten met dierlijke mest
  Het voor- en najaar zijn de beste periodes om uw weiland te bemesten met dierlijke mest, omdat een vochtige bodem de voedingsstoffen uit de mest beter opneemt. U kunt maximaal twintig ton dierlijke mest per hectare per gift gebruiken. Dierlijke mest kunt u twee keer per jaar toedienen. Koeienmest is het meest geschikt voor een paardenweide.

  Bemesten met Seferto-Horse
  Voor een maximale grasopbrengst moeten naast dierlijke mest meerdere giften Seferto-Horse gestrooid worden, 500 kg/h in het voorjaar en na 2 maanden herhalen met 300 kg/ha. Na het bemesten mogen paarden 14 dagen niet in de wei. De meststoffen moeten eerst goed door de bodem opgenomen worden. Zodra de mest is gezakt, kunnen de paarden veilig van het gras genieten.

  Bekalken
  Het toevoegen van kalk (calciumcarbonaat) aan een weide (bekalken) zorgt voor een goede pH-waarde van de bodem. Hierdoor worden voedingsstoffen in de bodem beter opgenomen door het gras. Het najaar is de beste periode om de weide te bekalken. De juiste hoeveelheid wordt bepaald aan de hand van de uitslag van een bodemonderzoek. Na het bekalken mogen er tijdelijk geen paarden in de weide komen.

  Download hier de brochure van Triferto over Seferto-Horse

  Analyse
  Stikstof totaal                   N            10,00%
  Nitraatstikstof                  NO3-N    4,50%                
  Ammoniumstikstof        NH4-N    5,50%                
  Fosfaat (Fosforpentoxide)         P2O5     6,00%
  Kaliumoxide                      K2O       8,00%
  Magnesiumoxide            MgO      7,20%
  Natriumoxide                   Na2O    5,00%
  Zwaveltrioxide SO3        15,70%
  Zwavel                                 S             6,30%
  Selenium                            Se           0,00%

  Meer Informatie
 6. Perlka Kalkstikstof paarden-/ schapenweide 25kg

  Perlka Kalkstikstof paarden-/ schapenweide 25kg

  € 27,50

  Perlka Kalkstikstof paardenweide / schapenweide
  ideale meststof voor paardenwei, schapenwei, kinderboerderij, dierenweide, etc.
  Perlka is geschikt als bijzondere meststof voor boomkweek, fruitbomen, aardappels en weide voor paarden en kleinvee. Perlka Kalkstikstof betekent gelijkmatige en langdurige beschikbaarheid van stikstof en goed beschikbare calcium. Een verder voordeel van Kalkstikstof is de nevenwerking, zoals bodem reinigende werking o.a. tegen ritnaalden, slakken en emelten.

  De werking van PERLKA Kalkstikstof
  Na het uitstrooien zet kalkcyanamide zich onder invloed van de bodemvochtigheid in verschillende stappen om in bodemverbeterende kalk en voor de plantenopneembare ammoniumstikstof. Door de rustige en langdurige afgifte van stikstof wordt prima voldaan aan de stikstofvraag van de meeste cultuurgewassen. Uitspoeling van stikstof is vrijwel uitgesloten door de unieke vorm van de stikstof in PERLKA. Daarmee is korrelmeststof bijzonder efficiënt en vriendelijk voor het milieu.
  Door het in de korrel aanwezige kalk (50% CaO) gecombineerd met de uitzonderlijke stikstofsamenstelling werkt PERLKA kalkstikstof niet verzurend in de bodem. De structuur van de bodem wordt door kalkstikstof zelfs verbeterd.

  Paarden- en kleinveeweiden vragen een zorgvuldig weidebeheer. Bij slecht beheer kunnen het gemakkelijk probleemweiden worden. Niet kwantiteit, maar kwaliteit wordt gevraagd. Daarom zweren succesvolle paardenhouders bij de inzet van kalkcyanamide:
  -Gelijkmatige en langdurige stikstofwerking.
  -Zijn kalkgehalte werkt de bodemverzuring tegen.
  -Eieren en larven van talrijke weideparasieten, die zich in de graszode ophouden, worden door kalkcyanamide uitgeschakeld.
  -De populatie van insectenlarven die de graszode beschadigen, zoals bvb. de langpootmug (Tipula), wordt verminderd.
  -Onkruiden zoals Jacobskruiskruid, ereprijs, muur enz. maar ook mos worden teruggedrongen, zonder de klavers te schaden.
  -In een gevarieerde weide met hogere en lagere grassen, klavers en voederkruiden, speelt kalkcyanmide het klaar een dichte, draagkrachtige zode te creëren. Hierdoor zorgt het voor een smakelijk, mineralenrijk en nitraatarm voeder.

  Toepassingsadvies paarden- en kleinveeweide:
  -Verstrek in het voorjaar bij het begin van de groei 300 - 400 kg/ha (=300-400gram / 10m2), de graszode moet droog zijn maar de bodem moet juist vochtig zijn.
  -Nabemesting in juli/augustus: 300 - 400 kg/ha speciaal bij sterke parasietenbesmetting; de graszode moet droog zijn, de bodem integendeel moet vochtig zijn.
  -Zodra de cyanamidewerking van Perlka Kalkstikstof afgelopen is – te erkennen wanneer het gras terug groener wordt – kunnen de dieren terug op de weide (ca. 2 - 3 weken na het strooien van Perlka Kalkstikstof).
  -Perlka Kalkstikstof draagt bij tot de verbetering van de weidehygiëne en completeert hierdoor het veterinaire ontwormen van de paarden.

  Analyse
  Stikstof totaal Ntot 19,80%
  Nitraatstikstof NO3-N 1,50%
  Calciumoxide CaO 50,00%


  Download hier de brochures over Perlka Kalkstikstof:
  Gebruik in sobere weide (voor kleinvee- en paarden)
  Gebruik in aardappelen
  Gebruik bij fruitbomen
  Gebruik in boomkweek


  Tags: Kalkcyanamide

  Veiligheidsaanwijzingen
  Gelieve bij de omgang met kalkcyanamide volgende veiligheidsaanwijzingen in acht te nemen:
  -Mag niet in de handen van kinderen terecht komen!
  -6 uur vóór, tijdens en tot 12 uur na arbeid met kalkcyanamide moet men het gebruik van alcohol vermijden!
  -Tijdens het gebruik niet eten, drinken of roken.
  -Inademen van stof vermijden! Bij sterke stofontwikkeling stofmasker met partikelfilter EN 149 FFP2 gebruiken.
  -Contact met ogen en intensief huidcontact vermijden (aangepaste beschermkleding en beschermbril dragen)!
  -In het geval dat product in de ogen terecht komt, onverwijld met veel water meerdere minuten spoelen (geneesheer raadplegen).
  -Vermijden dat dieren kalkcyanamide eten.

  Meer Informatie
 7. Dologran (korrelkalk) 25kg

  Dologran (korrelkalk) 25kg

  € 15,95

  Korrelkalk dologran
  Korrelkalk stuurt zuurtegraad van uw bodem

  -Verhoogt de pH
  -Anti-mos
  -Goed voor het bodemleven
  -Voor- en najaar toe te passen
  -Voor een mooier, frisser en gezonder gazon

  Voor een optimale gewasgroei is het van belang dat de zuurtegraad van uw bodem op pijl is. De zuurtegraad van een bodem wordt uitgedrukt in ph. Hoe zuurder de grond, hoe lager de pH-waarde. De streefwaarde voor de bodem-pH is 5.5. Van nature zijn er in Nederland veel grondsoorten die een te lage ph hebben waardoor stikstof- en fosfaatbenutting negatief beïnvloedt wordt. Het land kan hierdoor geen optimale opbrengsten leveren. Dit kan 10 tot 20 procent in opbrengst schelen. Om de pH te verhogen is korrelkalk een ideaal product. Voordeel hiervan is dat het zelf gestrooid kan worden met de kunstmeststrooier.

  Bij een lage/slechte zuurgraad kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans. Het strooien van kalk is daarom heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen. Voor de buxus is kalk zelfs essentieel, zonder kalk kan de buxus onvoldoende voedingstoffen opnemen. Maar pas op, er zijn ook  zuurminnende planten zoals hortensia’s, rododendrons en azalea’s.

  Korrelkalk, eenvoudig te strooien
  Kalk in korrelvorm strooien is makkelijk en stuift niet. Poedervormige kalk waait weg tijdens het strooien, het komt dan niet op de juiste plek. De Korrelkalk uit de consumentenlijn van Triferto zorgt ervoor dat de grasplantjes stevige celwanden krijgen, daarnaast verhoogd het de zuurtegraad, zodat de grasplantjes veel makkelijker de voedingsstoffen kunnen opnemen. Korrelkalk bevat ook nog 15% magnesium, dat zorgt ervoor dat je gazon weer snel mooi groen wordt én blijft.

  Mos in het gazon
  Als er mos in het gras zit, betekent dit dat de bodem te zuur is, mos houdt namelijk van zure grond. Veel schaduw zorgt ook voor mos. Het mos vormt een dikke laag waardoor regenwater wordt vastgehouden, hierdoor verdroogt het gras en kan het niet wortelen.

  Wanneer kalk strooien
  Strooi in de wintermaanden over het gazon kalk. Herhaal dit jaarlijks. Door de verhoogde zuurgraad zijn de graswortels weer in staat om mest op te nemen. Kalk op zich is geen meststof, het is een middel om het gras in conditie te krijgen om voeding op te nemen en op kleur te komen. Kies voor een korrelkalk met magnesium erin, je zult merken dat je gazon snel weer een frisgroene kleur krijgt. Let op: er moet minstens 6 tot 8 weken tussen bekalken en bemesten zitten.

  Gebruiksaanwijzing
  Gelijkmatig verstrooien over het gazon, siertuin, groentetuin of boomgaard. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een handstrooier of kunstmeststrooier. Op losse grond goed inharken. Bij lange droogte na het strooien sproeien. Strooiadvies: 100 tot 150 gram / m2  ofwel  6 tot 10 m2 per KG

  Download hier de brochure  over Dologran Korrelkalk

  Analyse
  Magnesiumoxide            MgO      15,00%
  Calciumoxide                    CaO       34,00%

  Tags: Bekalken weide, gazonkalk

  Meer Informatie
 8. Graszaad Weide 3 Allround 15kg

  Graszaad Weide 3 Allround 15kg

  € 71,98

  Allround graszaadmengsel voor inzaai of doorzaai. Meer Informatie
 9. Graszaad Advanta BG 4 super met headstart 15kg

  Graszaad Advanta BG 4 super met headstart 15kg

  € 99,75

  Specificaties: Maaien / beweiden met nadruk op maaien. Productiegras met lange levensduur, diploïd Engels raaigras + timothee. Met de kiemversnellende graszaadcoating Headstart. Zaaiadvies Wij adviseren 35 – 45 kg graszaad per hectare te gebruiken. Meer Informatie
 10. Graszaad Advanta BG 11 super (extra smakelijk gras) met headstart 15kg

  Graszaad Advanta BG 11 super (extra smakelijk gras) met headstart 15kg

  € 102,78

  Maaien / beweiden met nadruk op beweiden. Productiegras met lange levensduur, diploïd Engels raaigras + timothee + beemdlangbloem + veldbeemdgras. Met de kiemversnellende graszaadcoating Headstart. Zaaiadvies Wij adviseren 35 – 45 kg graszaad per hectare te gebruiken. bg11 bg 11 Meer Informatie

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 16

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in