Enkelvoudig & Mengvoeringrediënten

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 39

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
 1. Tarwe (geschoond) 20kg

  Tarwe (geschoond) 20kg

  € 14,70

  Tarweis een enkelvoudig voedermiddel en kan worden gebruik als aanvulling op de volledige voeding voor onder meer rundvee, kippen, watervogels, varkens en diverse soorten wild. Tarwe is geen volledige voeding. Onze tarwe is intensief geschoond en bevat daardoor een minimum aan fijne delen. tags: geschoonde tarwe, tarwekorrels, hele tarwe, kippentarwe, veevoer Meer Informatie
 2. Grasbrok - Graspellets Hartog 6mm structuurbrok 20kg

  Grasbrok - Graspellets Hartog 6mm structuurbrok 20kg

  € 17,43

  Graspellets van Hartog wordt gevormd door kunstmatig gedroogd gras, dat geperst wordt in een 6 mm structuurbrok.

  Hartog Grasbrok heeft de volgende eigenschappen:
  -Hoog bestendig eiwitgehalte
  -Grove structuur
  -Rijkdom aan vitaminen, mineralen en spoorelementen
  -Ter vervanging van een deel ruwvoer
  -Gegarandeerd vrij van Jakobskruiskruid

  Tijdens het productieproces zorgt Hartog ervoor dat alle positieve eigenschappen van gras behouden blijven. De grasbrok / graspellet is uitstekend te gebruiken als grondstof voor mengvoer maar kan ook enkelvoudig gevoerd worden. Het product bevat o.a. veel Bèta-caroteen, dit is belangrijk voor de vruchtbaarheid en gezondheid van dieren.

  Samenstelling: Grasbrok wordt gemaakt van 100% gedroogd gras. Dit wordt gemalen en in een brokje geperst. Hiervoor wordt tot max. 3% melasse gebruikt. (In de totale brok zitten 10% suikers)

  Voeradvies: Een paard heeft 1 - 1,5 kg ruwvoer per 100 kg lichaamsgewicht per dag nodig.

  Grasbrok is een natuurproduct de analytische waarden kunnen per oogst variëren!

  Meer Informatie
 3. Gepunte zwarte haver 20kg

  Gepunte zwarte haver 20kg

  € 19,49

  Haver is een veelgebruikt graan in diervoeders. Het zetmeel in haver is goed verteerbaar voor paarden, haver kan daarom onbewerkt 'direct van het land' gevoerd worden. Deze zwarte haver die wij aanbieden is gepunt. Dit betekent dat mechanisch een puntje van de haverkorrel is verwijderd. Deze punt bestaat voor het overgrote deel uit ruwe celstof. De haver die na het 'punten' overblijft is minder irriterend in het verteringsstelsel van vele dieren, wordt beter verteerd en bovendien heeft gepunte haver een hoger hectolitergewicht. Namelijk minimaal 54 kilo per 100liter. Haver heeft voor veel dieren een ongunstige calcium-fosfor verhouding.

  (Zwarte) Haver en producten van haver zijn geen volledige voeding. Deze gepunte zwarte haver is hoge kwaliteit en intensief geschoond waardoor het een minimum aan fijne delen bevat. Gepunte zwarte haver is geschikt als energierijk aanvullend diervoeder voor vele dieren zoals paarden, varkens, herkauwers, roodwild, ganzen en ander pluimvee. Als richtlijn adviseren wij u om maximaal 25% Gepunte zwarte haver bij te voeren als aanvulling op volledige voeding ofwel bij paarden maximaal 1kg haver per voerbeurt en maximaal 2kg per dag. Overmatig gebruik van gepunte zwarte haver bij paarden kan zeer energieke paarden tot gevolg hebben. In geval van bijvoeding aan ganzen eventueel voorweken in water.

  De verschillen in gehalte's tussen zwarte haver en blanke haver zijn niet groot. Zwarte haver is minder of niet veredelt, het bevat daardoor een wat lager energiegehalte en wat hoge gehalte kiezelzuur (organisch silicium) wat een gunstige uitwerking op de vorming van de hoeven kan hebben. Ook het magnesiumgehalte ligt in zwarte haver iets hoger.

   


  Meer Informatie
 4. Lijnzaadolie 5L

  Lijnzaadolie 5L

  € 28,27

  Lijnzaadolie kan helpen het spijsverteringstelsel te ondersteunen. Lijnzaad heeft ook een zeer positieve uitwerking op de huid en vacht. Lijnzaadolie kan worden gebruikt als aanvulling op de voeding van onder meer paarden en herkauwers. Deze ijnzaadolie is een 100% koudgeperste lijnzaad waarbij alle natuurlijke werkzame stoffen in tact zijn gebleven. Het bevat een hoog aandeel essentiële Omega 3 vetzuren voor optimale darmwerking en een gezonde spijsvertering. Het ondersteunt de huid en de vacht krijgt een prachtige glans. Voederadvies: 15 - 30 ml per dag. Meer Informatie
 5. Gerst (geschoond) 20kg

  Gerst (geschoond) 20kg

  € 14,34

  Gerst is een enkelvoudig voedermiddel en kan worden gebruik als aanvulling op de volledige voeding voor onder meer rundvee, kippen, duiven, paarden, varkens en wild. Gerst is geen volledige voeding. Onze gerst is van hoge kwaliteit, mooi blank van kleur en met een volle korrel. Gerst is intensief geschoond en bevat daardoor een minimum aan fijne delen. tags: gerstkorrels, gerst veevoer, geschoonde gerst, kippengerst. Meer Informatie
 6. Mais (geschoond) 20kg

  Mais (geschoond) 20kg

  € 15,17

  Mais is een enkelvoudig voedermiddel en kan worden gebruik als aanvulling op de volledige voeding voor onder meer rundvee, maar ook voor kippen, ganzen, varkens, vee en diverse soorten wild. Mais is geen volledige voeding. Deze mais is gedroogd en geschoond. Meer Informatie
 7. Gebroken Mais / Maisgrutten (geschoond) 18kg

  Gebroken Mais / Maisgrutten (geschoond) 18kg

  € 15,37

  Gebroken Mais, ook wel maisgrutten genoemd is een enkelvoudig voedermiddel en kan worden gebruik als aanvulling op de volledige voeding voor onder meer rundvee, paarden, kippen, wild en varkens. Maisgrutten is geen volledige voeding. Maisgrutten is intensief geschoond en bevat daardoor een minimum aan fijne delen. Meer Informatie
 8. Roggemeel 20kg

  Roggemeel 20kg

  € 15,94

  Roggemeel wordt bij ons vers gemaakt zodra dit besteld wordt. De productie ervan moet ingepast worden in onze productieplanning. Dit kan betekenen dat een order van roggemeel een lange doorlooptijd heeft dan u normaal van ons gewend bent.

  Roggemeel is een enkelvoudig voedermiddel en kan worden gebruik als aanvulling op de volledige voeding voor met name varkens. Roggemeel is geen volledige voeding.
  Hele rogge is voor varkens moeilijk te verteren. Roggemeel is de gemalen volle roggekorrel. Rogge is een oude graansoort met in grote lijnen vergelijkbare eigenschappen als die van tarwe. Rogge is een energierijk, traditionele graansoort met veel zetmeel. Naarmate het bewerkte product fijner is wordt de verteringssnelheid groter. Rogge staat erom bekend dat het minder vocht bindt dan andere granen.

  Roggemeel kan ingezet worden in de laatste fase bij het (traditioneel) afmesten van varkens. Door een deel van het voer in de laatste 6 tot 8 weken voor het slachten te vervangen, of zelfs alleen nog maar roggemeel te voeren ontstaat een mooie balans in intramusculair vet en spieren en dit is te zien en te proeven. De varkens zullen door het lagere eiwitgehalte langzamer groeien dan met Vleesvarkensbrok. Roggemeel geeft zachter en witter spek dan gangbaar varkensvoer.

  Meer Informatie
 9. Gerstemeel 20kg

  Gerstemeel 20kg

  € 14,40

  Gerstemeel is een enkelvoudig voedermiddel en kan worden gebruik als aanvulling op de volledige voeding voor onder meer rundvee, paarden en varkens. Specifiek voor zeugen in de kraamstaal kan gerstemeel voordelen bieden. Gerstemeel is geen volledige voeding.

  Varkens
  Hele gerst is voor varkens slecht te verteren. Gerstemeel is de gemalen volle gerstkorrel, dit fijne product heeft een hoge verteringssnelheid. Gerst bevat een wat lager zetmeelgehalte en daarmee wat minder energie dan tarwe. Gerst heeft echter wel meer ruwe celstof waardoor het langzamer verteerd en de darmgezondheid bevordert. Gerst is voornamelijk voor de jonge dieren een zeer geschikt voedermiddel vanwege zijn positieve werking op de darmgezondheid en smakelijkheid. Voor vleesvarkens is gerst minder geschikt doordat het een lager EW gehalte heeft dan tarwe.

  Zeugen in het kraamhok
  Voor zeugen die uit een groep komen, kan het bijvoeren van gerstemeel in het kraamhok voedingsstoornissen voorkomen. Die zeugen komen uit een groep en hebben daar veel meer beweging dan in een kraamhok. De beweging komt de spijsvertering ten goede en dit kan omslaan in voedingsstoornissen. Bovendien krijgen ze door de overstap van drachtvoer naar lactovoer in het kraamhok ineens een veel energierijkere voeding. Door 100 tot 500g gerstemeel per zeug bij te voeren bovenop het lactovoer wordt de nodige 'prik' in de darm gegeven en kan een verteringsprobleem worden voorkomen of verholpen. Overleg met uw nutritionist voor de beste voerstrategie. Een geoptimaliseerd alternatief voor gerstemeel in deze situatie is Transitiemix Zeug.

  Eigenschappen van gerstemeel
  -Energierijk
  -Hoge verteringssnelheid
  -Positieve werking op darmgezondheid bij varkens
  -Hoog aandeel in het rantsoen bij varkens mogelijk.

  tags: gerstemeel veevoer, gemalen gerst, gerstmeel

  Meer Informatie
 10. Sojaschroot HiPro 47/3.8 (GMO) 20kg

  Sojaschroot HiPro 47/3.8 (GMO) 20kg

  € 20,98

  Sojaschroot blijft over na de winning van sojaolie uit sojabonen. Sojaolie is de meest geconsumeerde plantaardige olie wereldwijd het wordt onder meer gebruikt in cosmetica, margarine, koekjes, etc. Nadat de schilletjes om de sojaboon (hullen) en olie door middel van extraheren verwijderd zijn, blijft het eiwitrijke schroot over. De meeste sojaschroot komt uit de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië. De sojaschroot in onze voeders is afkomstig van GMO geteelde sojabonen. De sojaschroot in onze voeders voldoet aan de RTRS duurzaamheidscriteria. Door de hoge aminozuurgehaltes is eiwit uit soja vooral geschikt voor varkens, kippen en ander pluimvee. Sojaschroot wordt door vrijwel alle dieren als zeer smakelijk ervaren. 

  Melkvee
  Sojaschroot wordt in melkveerantsoenen met een tekort aan eiwit toegepast. Het werkt vaak en melkplas verhogend en de productie van melkeiwit wordt gestimuleerd. Sojaschroot heeft meestal geen effect op het vetgehalte in de melk. Het product heeft een frisse geur is zeer smakelijk. Het aminozurenpatroon van sojaschroot is gunstig.

  Vleesvee
  Sojaschroot is een uitstekende eiwitaanvulling in vleesveerantsoenen. Sojaschroot heeft een aminozurenpatroon dat uitstekend aansluit bij de behoefte van vleesvee.

  Eigenschappen
  -Hoog eiwitgehalte
  -Prima aminozurenpatroon
  -Smakelijk

  VEM1015 DVE236 VEVI1075

  Tags:  Soyabonen, soyaboon, soyaschroot, hipro soja, sojaeiwit, sojaschroot, soyaschroot, sojaschilfers, soyaschilfer.

   

  Meer Informatie

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 39

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in