Alpacavoer Alpamin Alprofos

De Alpaca wordt meer en meer gehouden in Nederland en België. Maar alpaca’s vergen qua voeding nogal wat anders dan bijvoorbeeld paarden of schapen. Wij bieden u een specifiek voerschema voor alpacasU bestelt de voeders eenvoudig per zak op deze site. De vermelde prijzen zijn inclusief verzendkosten en inclusief BTW. Let op: Afgehaald in onze winkel zijn de prijzen aanmerkelijk voordeliger! Bekijk hier de prijzen afgehaald in de winkel. Bent u grootverbruiker van voeders? Bestel onze voeders dan per pallet(je) van 250kg, 600kg of misschien wel 1000kg (meerde soorten op 1 palletje mogelijk!) via HobbyFarming.nl.

9 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in
 1. Alpamin Alpaca mineralenbrok (1/4) 20kg

  Alpamin Alpaca mineralenbrok (1/4) 20kg

  € 32,20

  Alpamin Mineralenbrokjes
  te voeren naast Alpaca Basisbrok
  Alpamin is een hoogkwalitatief mineralen - en vitaminensupplement, specifiek ontwikkeld vooralpaca's en lama's. Elke diersoort heeft een specifieke nutriëntenbehoefte. Dit geldt ook voor de alpaca en de lama. Men mag dus het belang van een gebalanceerde voeding niet onderschatten. Alpamin is een smakelijke brok, en brengt het allerbeste in onze alpaca's naar boven. Het werd ontwikkeld door alpaca-specialisten, en wordt sinds 8 jaar gesmaakt door alpaca's en lama's uit de meeste West-Europese landen. Alpamin compromitteert niet. Er wordt niet bespaard op de kwaliteit van  nutriënten. Uw alpaca verdient immers het allerbeste. 

  Voedingsadvies: zie ons voerschema voor alpaca's (pdf)

  Alpamin is vrij van genetisch gemodifiëerde grondstoffen. 

  Samenstellingsindicatie: Fijn tarwezemelgrint; Luzernepellets;  Zonnebloemzaadvoer;  Monocalciumfosfaat;  Paardebonen;  Calciumcarbonaat;  Lijnzaad;  Rietmelasse; Kool- en raapzaadschillfers;  Maïs;  Natriumchloride;  Tarwe;  Gerst;  Magnesiumoxide;  Lijnzaadolie.

  Meer Informatie
 2. Alprofos Alpacavoer aanvullend 20kg

  Alprofos Alpacavoer aanvullend 20kg

  € 24,41

  Alprofos Alapcavoer aanvullend
  te voeren naast Alpamin  mineralenbrokjes

  Het systeem Alpamin-Alprofos
  Alprofos is een eiwitverstrekker, geperst in een dunne korrel, met een optimale calcium/fosfor balans.
  Alprofos wordt gemengd met Alpamin, naargelang de behoefte op het moment. Per eenheid Alpamin, worden 0 tot 4 eenheden Alprofos gevoederd.

  De enige manier om alpaca's te voorzien van een stabiele jaarrond hoeveelheid aan mineralen en vitaminen, is het standvastig gebruik van een geconcentreerd supplement, zoals "Alpamin'. Daarnaast is het natuurlijk nodig om, in de loop van het jaar, te variëren in eiwitverstrekking. Dit is ahankelijk van vele factoren, zoals temperatuur, dracht, lactatie, groei, etc...
  Een voedersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van één enkele alpacabrok - ter verstrekking van zowel mineralen/vitaminen als eiwit - is geen goed voedersysteem. Immers, als men het eiwitgehalte in het rantsoen zou willen opdrijven, dan drijft men automatisch ook het mineralen - en vitaminengehalte op, en omgekeerd.

  Daarom adviseren specialisten, om mineralen - en vitaminensupplementatie te scheiden van eiwitsupplementatie. Zo kan de eiwitverstrekking afzonderlijk worden geregeld, naargelang de behoefte van de dieren.

  Voedingsadvies: zie ons voerschema voor alpaca's (pdf)

  Alpamin is vrij van genetisch gemodifiëerde grondstoffen. 

  Samenstellingsindicatie: Luzernepellets; Fijn tarwezemelgrint; Gerst; Zonnebloemzaadvoer; Moutkiemen; Paardebonen; Lijnzaad; Isomaltulosemelasse; Calciumcarbonaat; Natriumchloride; Lijnzaadolie; Tarwe.

  Meer Informatie
 3. Alpabas | Alpaca Eiwit- & Energiekorrel (3/4) 20kg

  Alpabas | Alpaca Eiwit- & Energiekorrel (3/4) 20kg

  € 17,00

  Alpabas | Alpaca Eiwit- & Energiekorrel
  Aanvullend diervoeder voor alpaca's (te voeren naast Alpamin Mineralenbrokjes)
  Alpaca’s zijn kameelachtigen. Een goede conditie en gezondheid valt of staat met de kwaliteit van hun voeding. Alpaca’s kunnen met een sobere voeding overweg, maar alleen gras of hooi is te eenzijdig. Alpabas voorziet in de aanvulling van eiwit en energie. Daarnaast dient u Alpamin mineralenbrokjes bij te voeren. De combinatie van Alpabas met Alpamin (in de juiste verhouding) zorgt voor alpaca’s met een optimale wolkwaliteit en bespiering, een goede vruchtbaarheid en harde hoeven.

  Voedingsadvies: zie ons voerschema voor alpaca's (pdf)

  Samenstellingsindicatie: Luzerne, tarwegries, gerst, zonnebloempitschroot, grasmeel, melasse, calciumcarbonaat, getoaste sojabonen*, lijnzaad en sojaolie*. *) van genetisch gemodificeerde soja.

  Meer Informatie
 4. Pulp (Goed wellende bietenpulp 6mm) 20kg

  Pulp (Goed wellende bietenpulp 6mm) 20kg

  € 17,51

  Pulpbrok is gemaakt van gedroogde suikerbietenpulp. Pulpbrok is geen volledige voeding. Pulpbrok is een enkelvoudig voedermiddel en kan worden gebruik als smakelijke aanvulling op de volledige voeding van onder meer schapen en runderen. Voor paarden is Pulpbrok alleen geschikt indien voorgeweekt in lauw water. Pulpbrok is rijk aan ruwe celstof en koolhydraten geeft de dieren een verzadigd gevoel. Bij schaarste aan inlandse bietenpulp kiezen wij een alternatieve pulp die net als de Nederlandse pulp goed oplost en ook een lag ruw as gehalte heeft. Dit kan Oostenrijkse of Hongaarse pulp zijn, maar in elk geval niet de Duitse pulp waarvan bekend is dat deze slechter welt.

  Schapen
  Voor schapen is de ze vezelrijke pulp bij uitstek geschikt om te combineren met jong voorjaarsgras

  Paarden
  Droge bietenpulp kan voor verstopping van de slokdarm en maag van een paard zorgen. Het is daarom noodzakelijk om het product vooraf te laten weken in water, want bietenpulp krijgt ongeveer 5 keer het originele volume wanneer het geweekt is. Deze bietenpulp moet ongeveer 8 uur weken voordat het gevoerd kan worden, maar het moet daarna ook binnen 24 uur gevoerd worden, aangezien bacteriën en schimmels anders de kans krijgen zich te ontwikkelen. 


  Deze pulp heeft nog een zetmeelgehalte van 0,5% en een suikergehalte van 7,0%.

   

  Meer Informatie
 5. Alpa-Grass | Alpamin AlpaGrass | Alpaca Ruwvoer 15kg

  Alpa-Grass | Alpamin AlpaGrass | Alpaca Ruwvoer 15kg

  € 23,65

  Alpamin Alpa-Grass is een hoogwaardig gras- en kruidenmengsel speciaal afgestemd op de vertering van alpaca’s.

  Eigenschappen:
  - Fijn gehakseld gras-kruidenmengsel
  - Fijne structuur en daardoor eenvoudig te kauwen
  - Zeer smakelijk
  - Kan de darmactiviteit ondersteunen
  - Levert eiwit en ruwe celstof
  - Kan door de fijne structuur ook goed door cria’s (veulens) worden opgenomen waardoor het verteringssysteem van de cria’s al vroegtijdig ondersteund wordt.
  - Met lijnzaad en esparcette
  - met chichorei, een natuurlijk prebioticum
  - optimale calcium-/fosfor-verhouding.

  Alpamin Alpa-Grass is in het bijzonder geschikt voor alpaca’s
  - waar mee gefokt wordt
  - bij crias in de groei
  - Als ideale aanvulling op hooi, of vers weidegras
  - Om een mineralenbrok zoals Alpamin door te mengen

  Meer Informatie
 6. Hartog Gras-Mix (90L)

  Hartog Gras-Mix (90L)

  € 19,40

  Hartog Gras-mix is een smakelijke en gezonde ruwvoermelange die kan dienen als vervanger of als aanvulling van hooi of kuilgras voor paarden, alpaca's en herkauwers. Hartog Gras-mix heeft de volgende kenmerken:

  -Eiwitarm en vezelrijk
  -Een weldaad voor allergische paarden
  -Zeer geschikt voor oudere paarden met een verminderd gebit
  -Constante kwaliteit het hele jaar
  -Gegarandeerd vrij van schadelijke onkruiden (o.a. Jakobskruiskruid)

  Voor gespeende biggen en vleesvarkens kan Hartog Gras-Mix worden verstrekt als eetbaar afleidingsmateriaal. De biggen zullen lange tijd bezig zijn met het onderzoeken van en het kauwen op dit ruwvoer waardoor verveling wordt tegen gegaan. 

  Samenstelling:
  Hartog Gras-mix bevat een hoogwaardige kwaliteit gedroogd gras verrijkt met ± 20% Structuurbrok, plantaardige olie en melasse. Door de toevoeging van plantaardige olie en melasse wordt het bladstof gebonden. Dit smakelijke ruwvoer product wordt door alle paarden graag opgenomen. De plantaardige olie draagt bij aan een glanzende vacht en extra langzaam vrijkomende energie.

  Meer Informatie
 7. Hartog Compact Gras 18kg

  Hartog Compact Gras 18kg

  € 20,50

  Compact Gras - Gedroogd gras


  Hartog Compact Gras voor paarden is de ideale ruwvoer vervanger van gras, hooi en kuil. Het speciale grasmengsel voor Compact Gras wordt snel gedroogd op een hoge temperatuur.

  Hartog Compact Gras heeft de volgende eigenschappen:

  -100% Gedroogd gras zonder toevoegingen
  -Stof arm en schimmelvrij
  -Gegarandeerd vrij van schadelijke onkruiden (o.a. Jakobskruiskruid)
  -Minder opslagruimte benodigd
  -Ideaal in combinatie met de Hartog Voerbox XL

  Ruwvoer- Samenstelling
  Voor Hartog Compact Gras wordt gebruik gemaakt van een speciaal grasmengsel dat door middel van gecontroleerde teelten geproduceerd wordt. Het product is daardoor ook vrij van onkruiden zoals Jakobskruiskruid. Het product wordt met een hoge temperatuur gedroogd, hierdoor blijven voedingsstoffen, vitaminen en mineralen beter behouden. Door de hoge temperatuur worden bacteriën en schimmels vernietigd en heeft het product een constante kwaliteit.

  Meer Informatie
 8. Hartog Lucernemix (90L)

  Hartog Lucernemix (90L)

  € 20,40

  Hartog Lucernemix is zeer geschikt ruwvoer voor kalveren, varkens en paarden.

  Voor paarden
  Vezelrijk ruwvoer is voor de spijsvertering van paarden erg belangrijk. Een paard houdt van smakelijk en stofvrij ruwvoer, met Hartog Lucerne-mix haalt u meer rendement uit het rantsoen.

  De Hartog Lucerne-mix heeft verschillende voordelen:
  -Vezelrijk ruwvoer voor paarden
  -Rijk aan natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen
  -Vruchtbaarheidsverhogende werking
  -Laag gehalte aan zetmeel en suikers in vergelijking met hooi en kuilgras
  -Met alle essentiele aminozuren voor de ontwikkeling van spieren, botten en gewrichten.

  De Lucerne-mix wordt geproduceerd door vers gehakselde luzerne te vermengen met groen geoogste snijhaver. Deze combinatie staat garant voor langzaam vrijkomende energie ter ondersteuning van het uithoudingsvermogen, zonder dat het paard heet of nerveus wordt. Het suiker- en zetmeelgehalte in Lucerne-mix is uitermate laag waardoor de ruwvoermix geschikt is voor alle paarden of pony’s. Het eiwitgehalte is gereduceerd door de toevoeging van groengeoogste snijhaver. De toevoeging van plantaardige olie met melasse zorgt voor extra smakelijkheid en een glanzende vacht.

  Voor kalveren
  Kunstmatig gedroogde producten zijn naast het voeren aan volwassen dieren, uitstekend geschikt voor het opfokken van jongvee. Door de temperatuurbehandeling tijdens het productieproces is de luzerne vrij van ziektekiemen zoals Para-TBC. Doordat de luzerne kort gehakseld is nemen de kalveren dit in de eerste levensweken al op.
  Hartog Lucernemix is bijzonder geschikt voor jonge kalveren. De Hartog Lucerne-mix bestaat uit jong- en vers gehakselde luzerne vermengt met groen geoogste snijhaver. De toevoeging van melasse en plantaardige olie zorgt voor een hoge smakelijkheid en verbetert de opname van ruwvoeders bij jonge kalveren. De Hartog Lucernemix is een zeer vezelrijk product die de ontwikkeling van de pens bij het jonge kalf stimuleert. Het hoge natuurlijke gehalte aan voedingstoffen zoals vitamine A, B, E, Biotine, mineralen en sporenelementen verbetert de weerstand en stimuleert een gezonde groei van het kalf.

  -probleemloze start
  -optimale pensontwikkeling
  -gezonde groei
  -smakelijke en goed verteeerbare structuurbron

  Voor varkens
  Voor biggen bij de zeug en kort na het spenen kan Hartog Lucerne worden verstrekt als eetbaar afleidingsmateriaal. De biggen zullen lange tijd bezig zijn met het onderzoeken van en het kauwen op Lucerne waardoor verveling wordt tegen gegaan. Hartog lucerne-mix wordt ook succesvol bij opfokzeugen ingezet.

  Samenstelling:
  Het recept van de Hartog Lucerne-mix bestaat uit vers gehakselde luzerne, vermengt met groen geoogste snijhaver. De toevoeging van melasse met lijnzaadolie zorgt voor extra smakelijkheid zodat het kalf gemakkelijk ruwvoer leert eten. (70% luzerne, 15% groene snijhaver, 10% molashine, 5% alexandrijnse klaver)

  Meer Informatie
 9. Kubilam - Biestvervanger farm-O-San 10 x 20g

  Kubilam - Biestvervanger farm-O-San 10 x 20g

  € 47,14

  (Afgehaald in onze winkel ook per sachet van 20g te koop)

  Farm-O-San Kubilam wordt gegeven als complete biestvervanger indien de ooi geen biest produceert, of als biestaanvulling indien de ooi niet genoeg biest van goede kwaliteit produceert. Het komt wel eens voor dat er geen of onvoldoende biest beschikbaar is voor uw lammeren of dat de biest niet geschikt is om te geven. Moederloze opfok, verstoting , ziektepreventie of een te groot aantal nakomelingen zijn voorbeelden die regelmatig voorkomen in de praktijk. Toch is het van groot belang dat uw lam voldoende en goed kwaliteit biest toegediend krijgt. In biest zitten belangrijke immuunstoffen die het lam nodig is voor het afweersysteem. Zo kunnen zij zichzelf beter beschermen tegen invloeden van buitenaf en worden zij minder snel ziek.

  Toepassing
  Geef Farm-O-San Kubilam direct na de geboorte, binnen zes uur. Bij gebruik als vervanger: geef 1 x 40 gram Farm-O-San Kubilam per 4 kg lichaamsgewicht. Los 40 gram op in 100-125 ml water (± 40 °C). Bij gebruik als aanvulling: geef 20 gram per 4 kg lichaamsgewicht.

  Farm-O-San Kubilam is een natuurlijk alternatief voor biest. Farm-O-San Kubilam is gemakkelijk toe te dienen en zorgt dat lammeren en jonge geiten voldoende maternale antilichamen binnenkrijgen voor een goede immuniteit in de eerste levensmaanden.K ubilam is de betrouwbare biestvervanger voor geitlammeren en schaaplammeren, rijk aan immunoglobulines. Gehalten aan antistoffen: IgG 20,0%, IgGA 1,5-3,0%, IgGM 1,0-2,5%.

  Meer Informatie

9 Artikel(en)

per pagina

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in